Постинг
04.02.2013 01:43 -
Пушени филийки по цигански из рецептите на баба
Автор: totkata2
Категория: Рецепти
Прочетен: 4060 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 05.02.2013 02:28
Прочетен: 4060 Коментари: 1 Гласове:
3
Последна промяна: 05.02.2013 02:28
Необходими продукти:
1. Самун (хляб)
2. 1 лакът тиган
3. 2 пръста щипка сол (под ноктите да не се завира солта)
4. 3-4 яйца
5. половин чаша мляко или вода
6. една шепа брашно
7. два пръста олио за подмазване на лакът тиган
8. 2-3 пръчки от сливата
Начин на приготвяне:
Нарязаният, самун на филийки се набучва на пръчките. Предварително се пали огън с диаметър на гъз и филийките се опушват на меко. След това се натопват в сместта от яйцата и се пържат в два пръста олио (без ноктите).
П.П. Баба ми не е била циганка, а навярно е прочела рецептата от постинга на една наша блогърка, която ме разсмива винаги когато я чета. Не е чувала, че кулинарията има определен рецептурник с мерителни единици - децилитр, грама, милиграма, градуса и т.н.
Навярно, никога не е чела готварска книга! Ега си простотията!
Източник на снимката– от нета
1. Самун (хляб)
2. 1 лакът тиган
3. 2 пръста щипка сол (под ноктите да не се завира солта)
4. 3-4 яйца
5. половин чаша мляко или вода
6. една шепа брашно
7. два пръста олио за подмазване на лакът тиган
8. 2-3 пръчки от сливата
Начин на приготвяне:
Нарязаният, самун на филийки се набучва на пръчките. Предварително се пали огън с диаметър на гъз и филийките се опушват на меко. След това се натопват в сместта от яйцата и се пържат в два пръста олио (без ноктите).
П.П. Баба ми не е била циганка, а навярно е прочела рецептата от постинга на една наша блогърка, която ме разсмива винаги когато я чета. Не е чувала, че кулинарията има определен рецептурник с мерителни единици - децилитр, грама, милиграма, градуса и т.н.
Навярно, никога не е чела готварска книга! Ега си простотията!
Източник на снимката– от нета
Умна кухня,Сряда 26.06.13,ден 23-ти
Умна кухня,Четвъртък 27.06.13,ден 24-ти
Умна кухня,Петък 28.06.13,ден 25-ти
Умна кухня,Четвъртък 27.06.13,ден 24-ти
Умна кухня,Петък 28.06.13,ден 25-ти